Afscheidsfotografie
de herinnering blijft

Deze bijzondere vorm van fotografie legt de essentie van het afscheid nemen vast, vastgelegd in beelden die verder gaan dan woorden kunnen beschrijven.

Waarom afscheidsfotografie

In tijden van verlies kan het inschakelen van een afscheidsfotograaf helpen om het afscheid een diepere betekenis te geven, waarbij de focus ligt op het koesteren van de kostbare momenten en herinneringen die zijn gedeeld.

Wat is afscheidsfotografie

Afscheidsfotografie is een bijzondere vorm van fotografie die zich richt op het fotograferen van momenten rondom het afscheid nemen van dierbaren, zoals begrafenissen, herdenkingsdiensten en rouwceremonies.

Waarom ik dit doe

Graag leg ik een herinnering vast die kan helpen bij het verlies van een dierbare. Door mijn ervaring met reportagefotografie weet ik nu dat uitvaartfotografie het beste bij mij past als persoon.

Foto naast tekst

Een laatste afscheid in beeld gebracht

Als professioneel afscheidsfotograaf is mijn missie om een waardevolle herinnering vast te leggen die kan helpen bij het verwerken van het verlies van een dierbare. Regelmatig word ik gevraagd als fotograaf vanwege het vertrouwen dat men er zeker van kan zijn dat het dan goed komt. Dit heeft te maken met mijn inlevingsvermogen, een prettige vorm van luchtigheid creëren op het juiste moment en de lange ervaring als professioneel portret -en reportagefotograaf sinds 2010. Ook ben ik vanwege mijn werkervaring een praktische en projectmatige denker.

Thema’s als de dood bespreekbaar maken en psychische kwetsbaarheid vind je vaak terug ook in mijn andere fotografiewerk en projecten.

Contact

De pakketten

Omdat elk afscheid anders is, overleg ik graag met jullie of de uitvaartbegeleider wat er gewenst rondom het afscheid en de uitvaart. Ook komt het voor dat ik voor het overlijden kan komen als fotograaf om zo de herinneringen van die momenten vast te leggen die van onschatbare waarde zijn.

Het blijft maatwerk en ik zal jullie goed de ruimte geven om aan jullie wensen tegemoet te komen wat betreft de afscheidsfotografie.

Basispakket

 

Afstemming uitvaartbegeleider
Persoonlijk gesprek thuis of telefonisch
Tot 3 uur aanwezig
eventueel verdeeld over meerdere dagen
Herinneringsalbum 20x20cm
10 pagina’s (5 spreads)
USB stick
Minimaal 75 foto’s

 

€595

incl. BTW

Standaardpakket

 

Afstemming uitvaartbegeleider
Persoonlijk gesprek thuis of telefonisch
Tot 5 uur aanwezig
eventueel verdeeld over meerdere dagen
Herinneringsalbum 20x20cm
16 pagina’s (8 spreads)
USB stick
Minimaal 120 foto’s

 

€795

incl. BTW

Uitgebreid pakket

 

Afstemming uitvaartbegeleider
Persoonlijk gesprek thuis of telefonisch
Tot 7 uur aanwezig
eventueel verdeeld over meerdere dagen
Herinneringsalbum 20x20cm 16 pagina’s (8 spreads)
USB stick
Minimaal 150 foto’s

 

€995

incl. BTW

Familie die zelf de kist draagt bij de uitvaart van een dierbare gefotografeerd door Anke Olthof uit Zwolle

De waarde van een goede herinnering

Als afscheidsfotograaf heb ik vaak een voorgesprek met de nabestaanden over de wensen. Ook is er afstemming met de uitvaartbegeleider. Het is belangrijk om goed te kunnen anticiperen en aan te voelen wat er wel en niet gewenst is tijdens de uitvaartceremonie.

Contact opnemen

Producten bij afscheidsfotografie

Bij de pakketten zit een minialbum inbegrepen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een luxe album met meer foto’s te bestellen. De mogelijkheid is er om zelf de foto’s te selecteren voor dit album.

Het is een handgemaakt album en het kan helemaal naar wens gepersonaliseerd worden. Denk hierbij aan de keuze van de kaft. Leer of linnen. Het ingraveren van teksten en of symbolen op de kaft.

Ook zijn het extra dikke pagina’s, waardoor het album mooi vlak ligt bij het kijken. De prints zijn van uitstekende kwaliteit en dit album gaat generaties lang mee. Omdat er voor de uitvaart al genoeg geregeld moet worden, kan dit album ook na de uitvaart in alle rust worden besteld.

In overleg kunnen we kijken naar wel afscheidsalbum het beste past bij jullie wensen. Een album is te bestellen vanaf EUR 275,-

Contact opnemen

Foto album
foto album 1

‘Anke, je bent een fijn mens, fotograaf,…

je hebt een scherp oog voor detail, maar ook in je gevoel naar wat een ander nodig heeft. Je schroomt niet, omdat ook te uiten en legt dat ook goed vast, op en in je foto’s, opmerkzaam, meedenkend. Bij ons op de begrafenis, als schim aanwezig, totaal niet storend, scherp en alles op en in de picture.

Wij hebben jou als zeer prettig ervaren.’

Familie Knol

Recent werk

Vragen?

Heeft u vragen over mogelijkheden, neem vrijblijvend contact op.

Privacy verklaring(Vereist)