Over Anke

Sinds enige tijd richt ik mij voornamelijk op portret en reportage fotografie en uitvaartfotografie. Psychisch lijden, ziekte, de dood en de zorg én aandacht daaromheen zijn thema’s waar ik affiniteit mee heb. Met mijn werk probeer ik taboes rondom deze thema’s bespreekbaar te maken.

Aan het werk met de wetplate camera waar collodionfoto's mee gemaakt worden

Voor een uitvaart weet ik op gepaste en treffende wijze een tijdloze herinnering vast te leggen voor dierbaren en nabestaanden. Dit doe ik vaak in samenwerking met uitvaartverzorgers.

Annie maakt contact met de schapen die de wol gaan leveren voor haar wade die ze gaat maken voor haar eigen afscheid wanneer ze komt te overlijden

Op dit moment heb ik naast mijn werk in opdracht een documentaireproject en volg ik Annie. Zij is ongeneeslijk ziek en maakt haar eigen lijkwade samen met haar dierbaren van de wol van de schapen van haar vader. Wil je meer weten over dit project? Klik dan hier

Verder ben ik nog gespecialiseerd in de “wetplate collodion” techniek. Dit is een fotografisch procedé uit het begin van de fotografie ontstaan rond 1850. De noodzakelijke vertraging in de donkere kamer afgewisseld met de manier van werken als uitvaartfotografe, waarbij tijdsdruk en efficiënte vaak belangrijk zijn, vormen voor mij een perfecte balans.

Verder aangesloten bij 

Vragen?

Heeft u vragen over mogelijkheden, neem vrijblijvend contact op.

Privacy verklaring(Vereist)